Madalina Dicu este Senior Development & Fundraising Manager al World Vision Romania si studiaza cu Oxford College of Marketing pentru certificarile  Chartered Institute of Marketing. 

Cum ai aflat de cursurile Chartered Institute of Marketing (CIM) ?

Imi doream sa particip la un curs specializat si l-am intrebat pe un prieten (care cunoaste foarte bine piata de training din Romania), care crede ca e cel mai bun curs de marketing din Romania, iar raspunsul lui a fost CIM.

Care au fost pasii pe care i-ai urmat pentru a te inscrie la cursuri?

Am cautat pe net, am gasit Institutul de Marketing din Bucuresti si de aici am primit tot suportul de care am avut nevoie, atat pentru a-mi alege cel mai potrivit nivel de studiu, precum si pasii concreti pe care trebuia sa-i fac pentru inscrierea propriu-zisa.

Cat timp investesti in pregatirea ta pentru cursurile CIM?

Pentru  a fi cat mai bine informat si pentru a-ti pregati lucrarile foarte bine, trebuie sa citesti continuu, de la manuale si carti recomadandate de CIM, pana la ziare si alte suporturi, si sa urmaresti emisiuni TV de specialitate. Insa, ca sa dau un exemplu concret, numai pentru a-ti redacta o lucrare ai nevoie de cel putin o saptamana in care sa dedici cel putin 5 ore pe zi exclusiv acestui lucru!

Au fost momente cand ai simtit ca trebuie sa iei o pauza de la jobul tau ca sa poti aloca mai mult timp cursurilor CIM?

Da, am avut nevoie de cateva zile pe care sa le dedic exclusiv finalizarii lucrarilor.

Este dificil sa studiezi la distanta?

Nu. Cu CIM este chiar foarte simplu. Orele de curs cu profesorii se desfasoara online si in general seara. In cadrul acestor ore, poti discuta direct cu profesorii si cu ceilalti cursanti, poti pune intrebari, poti primi sfaturi. In cazul in care nu poti participa, toate cursurile sunt inregistrate si le poti viziona / asculta ori de cate ori ai nevoie. In plus, devenind membru CIM, ai acces la foarte multe resurse care sa te ajute in procesul de studiu.

Ce ai recomanda cuiva care vrea sa se apuce acum de CIM?

Sa se asigure ca poate dedica in medie 2 ore pe zi studiului, sa-si planifice foarte bine programul pe perioada cursurilor astfel incat sa aiba timp disponibil atat pentru studiu, pentru  pregatirea lucrarilor cat si pentru job. Este un program solicitant dar cu o buna planificare, pot fi respectate termenele limita.

Daca s-ar putea echivala CIM-ul cu o forma de invatamant din Romania unde crezi ca ar putea fi plasat?

Avand in vedere ca este un curs foarte specializat care combina foarte bine notiunile teoretice cu activitatile practice, cred ca ar putea fi incadrat in categoria programelor de executive master in marketing.

Pot fi implementate la jobul tau notiunile pe care le inveti la CIM?

Cu siguranta da. De fapt, acesta a fost unul dintre criteriile pe care le-am avut in vedere atunci cand am ales acest curs. Lucrarile pe care le-am pregatit pana acum au constituit aplicatii concrete ale  notiunilor teoretice in activitatea desfasurata la job.

Un material realizat de Georgiana Ene. 

Knowledge sharing is caring.