Cum poți realiza o strategie de marketing prin conținut care să creeze încredere și să aibă o rată mare de conversie? Ghidul propus de Gay Flashman în „Powerful B2B Content: Using Brand Journalism to Create Compelling and Authentic Storytelling” susține utilizarea jurnalismului de brand pentru crearea unor povești de succes care să aibă credibilitate și sensibilitate, să fie de interes și să atragă atenția audiențelor vizate. Experiența lui Flashman ca journalist de știri pentru BBC, Sky și ITN stă la baza motivației acestei cărți utile în contextul actual în care audiențele globale sunt sceptice în privința conținutului de publicitate și reticente la publicitatea intruzivă prin bannere și mesaje promoționale.

Deciziile de consum se schimbă, iar pentru a construi încrederea consumatorilor într-un brand este nevoie de timp și de efort susținut. Rigoarea practicilor jurnalistice, spune Flashman, ajută orice companie B2B să înțeleagă ce înseamnă o poveste bună, ce vor audiențele să audă, care sunt cele mai eficiente moduri în care se poate reda și transmite o poveste relevantă pentru acestea. Pentru marketerii B2B, cartea este o resursă utilă de cunoștințe legate de modalitatea de ascultare, observație și înțelegere a obiectivelor consumatorilor în așa fel încât să poată construi o experiența dorită și plăcută de aceștia.
Flashman oferă sfaturi și soluții pentru retorica de brand care se poate transforma într-o comunicare apreciată și de impact, prin crearea de conținut relevant pentru audiența B2B.

Cartea explică: motivele pentru care jurnalismul de brand trebuie să facă partă din mixul de marketing, cum se poate transforma acesta într-un pilon important din strategia de marketing, cum se realizează strategia narativă, care sunt formatele cele mai potrivite pentru fiecare tip de conținut, unde trebuie să fie distribuite acestea pentru creșterea audiențelor și a loialității acestora, cum se poate colecta feedback important, cum se poate măsura impactul acțiunilor și cum se poate construi o adevărată „redacție” pentru a dezvolta conținut relevant.

Knowledge sharing is caring.