Companiile din România au acces la noi cursuri specializate pentru a forma cât mai rapid competenţe vitale în arii tot mai cerute din zona marketingului digital: e-commerce, inteligenţă artificială (AI), marketing prin conţinut, social media, SEO şi publicitate plătită. Din 18 septembrie, Institutul de Marketing lansează cinci noi cursuri specializate, cu recunoaştere internațională de la Chartered Institute of Marketing (CIM), într-un format virtual interactiv, în module care pot fi parcurse în 6 săptămâni.

Nevoia de specialişti cu competenţe de marketing digital este tot mai mare, iar ariile specializate de care companiile au nevoie sunt tot mai diversificate. Fiecare dintre aceste arii este acoperită acum de cursuri specializate, pe care participanţii le pot urma independent, cu recunoaştere internaţională, pe o competenţă specifică sau grupate într-un program complex.

E-commerce-ul, de exemplu,  crește tot mai mult ca pondere în vânzările B2C și B2B din majoritatea categoriilor. Cursul dedicat, asigură cunoștințele și abilitățile necesare pentru a dezvolta propuneri de valoare eficace și acces la exemple și bune practici pentru crearea unei strategii de comerț online. Acest nou training specializat oferă competențele și cunoștințele necesare pentru a sprijini organizațiile să dezvolte strategii robuste de e-commerce.

Modulele specializate sunt ideale pentru practicienii în marketing care doresc să profite de oportunitățile noilor canale digitale și să aibă acces rapid la know-how și inspirație într-o comunitate de profesioniști. Pentru toţi practicienii care ocupă roluri de coordonatori sau specialişti social media,  marketing prin conţinut, SEO sau publicitate online, acest training certificat international, în module specializare poate asigura recunoaştere şi perfecţionare în domeniul în care lucrează, dar şi un prim pas pentru a obţine Diploma Profesională în Marketing Digital.

Modulele specializate creează rapid şi temeinic deprinderi  foarte căutate şi solicitate de companiile locale, care au nevoie de specialişti cu competenţe nişate. Business-urile mari şi mici din România trebuie să profite cât mai rapid de canalele digitale, de social media, de creşterea ponderii e-commerce-ului în ponderea vânzărilor. Nu în ultimul rând, au nevoie să îşi crească veniturile şi să îşi reducă costurile prin instrumente de inteligenţă artificială (AI), despre care tot vorbim de ceva vreme, dar pe care trebuie să le şi folosim cu toţii, cât mai bine. Eu personal, am parcurs varianta aprofundată de lungă durată a Diplomei Profesonale în Marketing Digital de la CIM şi mi-a schimbat total perspectiva a tot ce înseamnă marketing şi strategie digitală – spune  Roxana Bucerzan – Supervisor Marketing Office, BCR – Real Estate Management Division.

Aceste module bine venite completează portofoliul nostru deja foarte bogat de cursuri certificate de marketing digital cu know-how aplicat pe arii de care toate companiile au nevoie. Noi derulăm şi proiecte de recrutare şi vedem nevoia tot mai acută de a atrage oameni competenţi, dar şi de a forma, cât mai rapid, oameni din interior, care cunosc compania şi produsele, dar nu au o specializare în domeniu. De asemenea,  mă aştept să se înscrie practicieni din toate segmentele de vârstă, tineri care au o serie de cunoştinţe, dar trebuie să le structureze, dar şi specialişti din alte domenii sau marketeri cu experienţă din alte segmente de vârstă, inclusiv cel din care fac şi eu parte, 45 plus. Din păcate, prea des, canalele digitale sunt lăsate pe seama celor foarte tineri, doar pentru că sunt nativi digitali şi familiarizaţi cu tehnologia digitală, dar nu au know-how-ul, maturitatea necesară pentru a acţiona strategic. Rolul acestor canale trebuie definit şi integrat de manageri şi strategi cu experienţă. Sunt cursuri la care aceste generaţii se pot întâlni şi pot învăţa multe unele de la celelalte. ”- explică Oana Sav, Center Manager la Institutul de Marketing.

La curs pot participa doar practicienii cu un nivel avansat de cunoaștere a limbii engleze. Înscrierile se fac până pe 10 septembrie, cel târziu, în limita locurilor disponibile şi după verificarea criteriilor de admitere pe bază de CV şi interviu.

Knowledge sharing is caring.