„Your marketing strategy is as good as your marketing team”- ne avertiza Chartered Institute of Marketing (CIM).

Strategiile de marketing  funcționează cu oameni, nu pe hârtie. Succesul nu depinde doar de abilitățile tehnice ale echipei, ci și de implicarea fiecăruia în proces și de colaborarea și comunicarea cu toate celelalte departamente.

Într-o lume din ce în ce mai conectată și mai concurențială, gradul de sofisticare al clienților și nevoile în schimbare ale acestora fac din abordarea customer-centric singura alternativă viabilă pentru orice organizație. Scopul unui business este să creeze clienți. Iar clienții nu fac distincție între produse și activitățile de marketing. Experiența percepută este legată de toate punctele de contact cu compania, 24 de ore din 24.

Pentru următorii 10 ani, avertismentul ar trebui extins pentru know-how la nivelul întregii companii.  „Your marketing strategy is as good as the marketing skills of your employees as a whole. ”

Motivele pentru care cele mai multe planuri de marketing eșuează, dincolo de bunele intenții, sunt lipsa de comunicare si colaborare internă și granițele dintre departamente. Din acest motiv,  multe dintre programele de training customizat din ultimul an au fost livrate către echipe cross-funcționale.

În proiectul special BCR Marketing Academy,  participanții au avut de realizat un plan prezentat si discutat cu reprezentanții celorlalte departamente și cu feedback de la vicepreședintele de Retail și Private Banking al companiei, Dana Dima (Demetrian). De mare ajutor este și aderarea la un model de planificare comun. Institutul de Marketing oferă companiilor soluții  la aceste probleme împreună cu Paul Smith, creatorul modelului SOSTAC® cel de-al treilea cel mai popular model de marketing din lume in sondajul Chartered Institute of Marketing (CIM),  deoarece este ușor de reținut și oferă o structură clară și pentru strategie și pentru tactici.

 

 

Knowledge sharing is caring.