Dacă îți place să te exprimi, ai opinii și talent să le comunici, ai putea să devii vlogger profesionist. Mai precis, video-blogger.  Cel mai frumos lucru în social media este că oricine se poate exprima liber cu referire la orice subiect.

Poți să te dedici unui nou hobby: vloggingul! Iar dacă ești un speaker perseverent, poți trece la nivelul următor, în care hobby-ul tău se transformă în mod natural într-o profesie. Youtube oferă oamenilor pasionați oportunitatea de a-și exprima părerile într-o nouă manieră interactivă și atractivă. Pentru a face asta nu ai nevoie decât de o cameră web, un laptop sau un PC și conexiune la internet și poți vorbi altora despre absolut orice îți face plăcere, de la politică până la muzică.

Coste Vlad este unul dintre vloggerii influenți din România, face asta din 2012, are aproape 15.000 de abonați și postează câte un material video de 2-3 ori pe săptămână. Vlogging-ul pentru el nu este principala sursă de venit, el este antreprenor de la 21 de ani, dar nimic nu-l împiedică să aibă succes pe toate planurile. Vlad este un tânăr simpatic, ambițios și matur, care știe cum să obțină ceea ce își dorește, cum să-și valorifice timpul la maxim și nu pierde nicio oportunitate de a face o faptă bună pentru cei din jur.

Cum ai ajuns să faci video blogging și ce te-a determinat să faci asta?

YouTube este un spațiu în care te poți exprima liber și unde îți poți împărtăși părerile cu cei din jurul tău. Atunci când am pus primele clipuri nu mă așteptam să ajung la numărul de 15.000 de abonați. Credeam că totul se va opri la nivelul cercului meu de prieteni.

Ce aptitudini sunt necesare pentru ca un vlogger să aibă succes?

Nu cred că există un tipar, eu sunt un om sociabil și foarte dezinvolt. Depinde foarte mult și de publicul pe care vrei să-l ai.

Pot avea succes brandurile dacă includ promovarea prin vlogging în mixul de marketing?

Eu cred că da. Am lucrat ca director de marketing la o companie din România, iar campania mea de promovare a început prin YouTube. Vânzările au crescut foarte mult, iar promovarea pe Yotube aduce și un plus de branding. Desigur, pentru a putea face asta, ai nevoie de o persoană capabilă să-ți conducă campania, altfel totul se poate întoarce impotriva ta.

Ai fost abordat de o companie sau de un brand pentru promovare?

Da, însă, eu nu urmăresc să fac bani din YouTube, nu am fost interesat de asta. Afacerile pe care le conduc îmi satisfac nevoile financiare.

Sunt mulți vloggeri în România care o fac din pasiune, însă puțini reușesc să-și transforme acest hobby într-o profesie și să facă bani din asta. Tu în care categorie te încadrezi?

Eu cred că sunt la mijloc, adică sunt în punctul din care poți începe să faci bani, însă nu e acesta scopul meu acum.

Pe lângă videoblogging, ce alte activități mai ai?

Conduc două afaceri în acest moment, ambele își desfășoară activitatea în domeniul sportului.  Sunt și eu la rândul meu pasionat de sport și de un mod de viață sănătos. În timp ce fac asta sunt și soț, iar în puținul timp liber pe care îl mai am joc la bursă.

Ca antreprenor, ai integrat vlogging-ul în strategiile tale de marketing? Dacă da, au fost eficiente?

Am început o campanie de informare despre sport și sănătate, însă încă suntem în faza de experiment. Deocamdată, nu am încercat să transformăm traficul în clienți, dar cu siguranță în viitor vom face și asta.

Care sunt elementele esențiale pe care trebuie să le conțină o afacere de succes în domeniul sportului?

Depinde foarte mult de persoana care conduce afacerea. Dacă vrei să faci bani și atât, se pot face și este un domeniu profitabil. Eu, însă, doresc să clădesc o afacere care se implică și în dezvoltarea sportului. Perioada în care am început să sponsorizez atleți a fost una pozitivă și chiar dacă am investit fără un interes financiar, experiența din acea perioadă este de neprețuit.

Ce crezi că ar trebui să includă o campanie de marketing în acest domeniu?

Dacă dorești să ai vânzări rapide, pur și simplu cumperi reclamă pe site-urile de specialitate și rețelele de socializare, însă, dacă vrei să dezvolți imaginea unei mărci pe termen lung sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ții cont. Consider că este nevoie de o gamă de produse de mare calitate și de oameni capabili să se pună în locul clientului.

Cum putem utiliza marketingul online pentru domeniul fitness și nutriție?

Deoarece majoritatea  persoanelor care sunt pasionate de sport și sănătate petrec cu regularitate timp în mediul online pentru a afla informații noi, combinarea marketingului online cu o campanie de informare și educare  poate fi eficientă.

Din punctul tău de vedere, strategiile de marketing pe care le urmează companiile de fitness și nutriție din România sunt eficiente?

Cu siguranță ele au un anumit nivel de eficiență, însă unul mediu din punctul meu de vedere, deoarece noi nu avem încă o bază în acest domeniu și este greu să te adresezi unui public neinformat. Dacă trecem granița în Ungaria, putem vedea acolo cum fitness-ul și sănătatea sunt cu 10-15 ani înaintea noastră, iar campaniile de marketing se duc la un alt nivel.

Care ți se pare cea mai bună campanie de marketing de fitness și nutriție?

Nu există încă în România cea mai bună campanie de marketing și nici nu cred că sunt eu în măsură să o nominalizez, însă tot ce pot spune este că cea mai onestă și benefică pentru client va fi campania desfășurată de PowerTech în 2014. Spun asta cu încredere, deoarece scopul  nu va fi vânzarea de produse, ci educarea cu informații de calitate a publicului țintă.

Cum arată o zi obișnuită pentru tine?

Încep fiecare zi cu o doză de informații care ar putea ajuta la dezvoltarea mea ca individ (pe mai multe planuri, cu accent pe cel financiar) și cu un mic dejun sănătos, după care în mare parte fac muncă de birou. Munca de birou este întreruptă de cel puțin 4 ori pe săptămână de o oră de sport, după care închei ziua citind de cele mai multe ori până seara târziu.

Avantaje și dezavantaje în videoblogging?

Eu cred că videobloggingul este evoluția normală a blogului clasic și nu cred că are dezavantaje, deoarece oamenilor li se oferă posibilitatea de a fi parte din materialele pe care le urmăresc (prin feedback și comentarii) spre deosebire de televizor unde doar ai impresia că există un dialog.

Avantaje și dezavantaje ca antreprenor într-o firmă de fitness și nutriție?

Personal, avantajul este acela că după ce am lucrat în acest domeniu și mi-am pierdut încrederea în produsele de pe piață (deoarece multe nu sunt conforme din punct de vedere al calității) am acum posibilitatea de a crea produse după cele mai noi standarde de calitate certificate internațional și nu doar pentru mine, ci și pentru publicul larg.

Dezavantajul este acela că nivelul financiar scăzut din România îi împiedică pe oameni să pună accent pe o alimentație echilibrată și sănătoasă.

După ce ai absolvit facultatea, ai simțit nevoia să urmezi și alte cursuri sau training-uri?

Astăzi, nu este important ce diplomă ai pentru că s-ar putea ca la finalul facultății, informațiile pe care le-ai acumulat să nu mai fie de actualitate, așa că eu încerc să „învăț să învăț” și unele cursuri mă ajută să fac asta.

Ce recomandări ai pentru vloggerii începători?

Să înceapă și să continue.

Ai abia 22 de ani, însă ai avut un parcurs interesant și complex, care te transformă într-un model de urmat pentru mulți tineri. Ce sfaturi ai pentru cei care sunt la început de drum.

Mă gândesc mult la tineri, deoarece cred că generația mea este cea mai „poluată” de până acum. Recomandarea mea pentru ei este să meargă împotriva „curentului”, să piardă nopțile citind nu în cluburi, să nu caute scurtături spre succes pentru că ele duc doar la faliment, să fie onești și să știe că încă este cool să ai caracter.

Un material realizat în exclusivitate pentru eJobs de Iulia Farauanu, Institutul de Marketing. 

[pb_builder]

Knowledge sharing is caring.