Ce nu se schimbă când toată lumea se schimbă? Care sunt instrumentele sigure pe care ne putem baza când totul în jurul nostru se schimbă? Și cum ne concentrăm pe acțiuni de marketing care generează cu adevărat rezultate de business?

Esența marketingului nu s-a schimbat, indiferent de canalele care acum proliferează. Laura Mihăilă a integrat într-un curs robust, alcătuit din trei sesiuni concentrate o metodă concisă, dar riguroasă de planificare a campaniilor cu rezultate, care pot funcționa ulterior, pe orice canale de comunicare, clasice sau digitale, numit Customer First Strategies, aparent redundant pentru lumea marketingului în care clientul ar trebui să fie din start pe primul loc.

Ce aduce valoros acest curs și ce competențe rodează? Cine este Laura Mihăilă și cum și-a dezvoltat cariera de manager de marketing, trainer și consultant? Aflați mai multe la Marketing Talks dintr-un interviu realizat de Camelia Tănase, coordonator proiecte speciale la Institutul de Marketing. Laura este unul dintre trainerii seniori de la Institutul de Marketing și în prezent Director de marketing, comunicare și CX la Raiffeisen Bank.

Repere din discuţie

Cine este Laura Mihăilă și cum a ajuns să lucreze în marketing. Care au fost experiențele cele mai valoroase? Cum te ajută să te dezvolți o corporație? Cum se produc schimbările semnificative și adevărata evoluție? 00:0006:16

Ce poate să creeze diferențiere și o permanentă relevanță ca specialist? 06:3912:33

Cum evaluăm o campanie? De unde știm e că o campanie este bună? 12:3916:47

De ce un curs „Customer First”? 29:3332:44

„ Știu că pare redundant, mai ales că marketingul în mod tradițional cu asta se ocupă, cu înțelegerea clientului și cu campanii care servesc adevărul despre client. Pe de altă parte, experiența îmi spune că suntem foarte tentați să vorbim despre transformarea digitală și proiecte digitale, despre martech și arhitectură, vorbim foarte mult despre înțelegerea clienților din date și analize, însă pierdem din vedere faptul că există niște baze, lucruri fundamentale pe care trebuie să le înțelegi mai întâi de toate despre client, cum sunt spațiile de motivație, cum sunt bias-urile inconștiente pe care clientul le aplică, cum este validitatea unui insight versus cât de interesantă este o observație. Sunt lucruri pe care trebuie să le practicăm foarte mult, în așa fel încât să putem ulterior să ne jucăm cu multitudinea de date și de tool-uri care te fac să ai iluzia că ai înțeles clientul. Nu este nimic greșit în a automatiza marketingul și este foarte bine că se întâmplă asta, pentru că tool-urile sunt un ajutor extraordinar pentru orice marketeer, mai ales pentru cel la început de drum, pentru a-i ghida modul de a se raporta la insight și la customer truth. Numai că înainte de asta, rămâne umanitatea din fiecare. Este o vorbă a lui Nichita Stănescu care spune „oamenii plâng și râd la fel”, asta pe mine m-a ajutat foarte mult, mai ales când am făcut brand regional. E bine să te duci înapoi să vezi care este esența, ce ne definește și ce nu se schimbă când toată lumea se schimbă. Sunt niște constante în firea omului pe care e bine să le cunoaștem, altfel, e foarte greu să accesezi  schimbări de comportament, dacă nu te duci acolo în substrat. “Customer First” despre asta vorbește. Nu vom face cu adevărat digital transformation ca departament de marketing până când nu vom face cu adevărat customer centricity.”

Citiţi interviul complet pe Marketing Focus.

Knowledge sharing is caring.