Marketing aplicat prin exemple

Instrumente utile, noțiuni explicate cu exemple, dinamică de grup, exerciții și studii de caz

Cum vă ajută?

Cursul intensiv Marketing Essentials  oferă un parcurs sistematic și concentrat de instrumente și noțiuni de marketing ilustrate prin exemple aplicate și studii de caz din România și din străinătate.Întreaga prezentare a cursului se bazează pe modelul SOSTAC®, al treilea cel mai popular model de marketing din lume în sondajul Chartered Institute of Marketing (CIM), ușor de reținut și asigură structurarea planurilor pentru diferite activități de planificare. În plus, toate noțiunile sunt abordate din perspectiva “PROVOCARE” și “SOLUȚIE”, cu recomandări de instrumente utile, de bune practici pentru rezolvarea “problemei” întâmpinate sau ponturi pentru a evita capcane sau greșeli costisitoare de la profesioniști de marketing care s-au lovit de ele în practică și în lumea reală a business-ului. Participarea la cele patru zile de curs vă ajută să vă însușiți o bază de noțiuni și instrumente de marketing suficiente pentru a întelege domeniul, dar și deciziile strategice de marketing care se iau în cadrul companiei.

Cui se adresează?

Cursul de marketing aplicat se adresează celor care își doresc să înțeleagă rapid noțiunile de bază sau aspiră la o carieră în domeniu și sunt la început de drum. Le este foarte util celor care lucrează în arii complementare, cum ar fi vânzări, procurement, relații cu clienții și își doresc să exploreze această arie.

Structură curs

Zilele 1-2

1.Analiza situației: UNDE SUNTEM ACUM?

a. Cum performăm?
b. Care sunt avantajele noastre competitive (și atuurile de marketing)?
c. Ne concentrăm pe cele mai bune segmente de clienți? Cu cel mai mare potențial accesibil de piață?
d. Folosim cele mai potrivite canale pentru comunicare și distribuție?
e. Ce evenimente sau tendințe pe care nu le pot controla pot avea impact asupra afacerii mele?

         2.Privind spre viitor: UNDE NE DORIM SĂ AJUNGEM?

a. Obiective de business
b. Obiective de marketing
c. Obiectivele comunicării de marketing

3. Strategia (“the big picture”): CUM AJUNGEM ACOLO?

a. Segmentare – Cum segmentăm piața?
b. Targeting – Pe ce segmente de piață dorim să ne concentrăm?
c. Poziționare – Cum dorim să fim percepuți în fiecare segment țintă?

Zilele 3-4

1.Tacticile de marketing (the details): CUM MAI EXACT AJUNGEM ACOLO?

a. Ce instrumente de comunicare vom folosi?
b. Cum le vom folosi?
c. Ce mesaje dorim să comunicăm?
d. Suntem consecvenți pe diferite instrumente și mesaje?
e. Avem resursele/ bugetele necesare?

2.Destinația finală: CINE FACE? CE ȘI CÂND? CUM NE ASIGURĂM CĂ AM AJUNS UNDE NE-AM PROPUS? – Ana Maria Marinescu, Global Integrated Marketing Specialistla Honeywell.

a. Cine va face ce și când?
b. Ce resurse sunt necesare pentru fiecare acțiune?
c. Cum măsurăm performanța și ce indicatori folosim?
d. Responsabilitatea pentru măsuraree
e. Frecvența monitorizării
f. Instrumente și resurse pentru măsurare și monitorizare.

         3. Recapitulare. Instrumente. Key learning points.

Geanina Ghiculescu este Head of Retail Marketing la METRO Cash & Carry România, Chartered Marketer acreditat de Chartered Institute of Marketing si trainer la Institutul de Marketing. Cu peste 23 de ani experiență în retail (B2C/B2B) și FMCG din care 14 ani în marketing, Geanina a dezvoltat strategii de marketing de succes relansând pe piață brandul LaDoiPași. Oferă sprijin permanent echipelor de marketing din Europa și Asia în dezvoltarea strategiilor de marketing pentru rețelele de magazine de proximitate aflate în franciză. Este pasionată de comportamentul consumatorului care se schimbă foarte rapid datorită tehnologiei și internetului, însă se uită atent și la profilul antreprenorului independent ce trebuie să se reinventeze pentru a-și duce business-ul la următorul nivel, adaptându-se la tendințe și contextul de piață.

Cât costă?

200 euro + TVA   

Detalii și modalități de plată. Plata se va face prin transfer bancar în contul RO51RZBR0000060013127649, deschis la Raiffeisen Bank, București, sucursala Cotroceni, Bd, Vasile Milea 4 pe numele companiei More Marketing Solutions.

Vă rugăm să precizați dacă plătitorul sunteți dumneavoastră, ca persoană fizică, sau organizația la care lucrați și să furnizați toate datele necesare: nume, adresă, CUI sau CNP.

Unde?

Online, pe platforma Zoom.

Profitați de acest curs în abonamentul de training individual!

AFLAȚI MAI MULTE!

Când este următorul curs?

11, 12, 18 și 19 februarie 2022, 9:00-12:30

TRAINER

Geanina Ghiculescu

Geanina Ghiculescu

Nivel curs

Începător

Cursuri complementare

Rezervați-vă loc din timp!

ÎNSCRIEȚI-VĂ ACUM

Ce spun cursanţii?

Andreea Stănescu

”Recomand cu mare încredere și căldură cursul „Marketing Essentials” pentru calitatea informației, realismul exemplelor oferite drept studii de caz, organizarea informației prezentate, răbdare și dedicare. Potrivit atât începătorilor cât și celor cu experiență în marketing, dar care simt nevoia unui refresh/update al informației. Mulțumesc, Geanina Ghiculescu pentru toate cele învățate la cursul tău!”

Andreea Stănescu, In Store Excellence Specialist, Johnson & Johnson
VEZI MAI MULTE