CIM a venit in Romania. Absolventii masteratului Consultanta si Expertiza in Publicitate, din cadrul Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti vor avea dubla certificare profesionala – diploma de masterat in publicitate de la UB si cea mai prestigioasa certificare internationala in marketing digital – CAM, parte a CIM. Ce este si care e miza unei diplome CIM.

Raspunsul scurt – diplomele Chartered Institute of Marketing (CIM) din Marea Britanie sunt cele mai inalte certificari internationale in marketing. Printre romanii care au obtinut deja certificari CIM pe cont propriu se numara Aneta Bogdan, managing partner al companiei de consultanta si branding Brandient si Oltea Belciuganu, directorul de marketing al CEC Bank, omul care a lansat si coordonat procesul de rebanding al celei mai vechi banci din Romania. Certificarile CIM, cel mai bine cotate din marketing la nivel international, iti aduc plus-valoare, pentru ca te supraspecializeaza intr-un domeniu de nisa, printr-un program extrem de aplicat la business-ul in care activezi, pe langa setul de competente tehnice specifice pe care le dobandesti la absolvirea programului.

De acum insa, nu mai esti nevoit sa faci programul pe cont propriu. Absolventii de facultate care vor o certificare profesionala de varf in marketing pot urma masteratul de profil, oferit de Universitatea Bucuresti in parteneriat cu Oxford College of Marketing, centru de studiu acreditat al Chartered Institute of Marketing (CIM).

La absolvirea programului de master antementionat vei obtine o dubla certificare profesionala, ca efect al parteneriatului incheiat intre Oxford College of Marketing si Universitatea Bucuresti (parteneriat exclusiv). Concret, vei obtine o diploma de master in publicitate din partea Universitatii Bucuresti si o certificare internationala in marketing digital – a Communication Advertising & Marketing (CAM).

Communication Advertising & Marketing (CAM) face parte din Chartered Institute of Marketing (CIM), cea mai prestigioasa institutie de marketing din lume, care activeaza piata britanica de 100 de ani.

Masteratul de Consultanta si Expertiza in Publicitate, din cadrul Facultatii de Litere, Departamentul Stiinte ale Comunicarii este acreditat ARACIS din anul 2007, ca masterat profesional.

Ce trebuie sa stii despre diplomele CAM

Adela Rogojinaru, directorul programelor de comunicare si relatii publice din cadrul Facultatii de Litere, ne-a furnizat detalii relevante cu privire la admiterea si costurile programului in Romania.

Profilul candidatului vizat de acest program: absolventi de facultate, predominant femei din urban, intre 24-35 de ani, care opteaza pentru reconversie profesionala sau care vor sa se supraspecializeze intr-un domeniu in care deja activeaza.

Masteratul pregateste in principal specialisti in planificare strategica.

Inscrierea si admiterea la masterat.

Concret, absolventii de facultate se pot inscrie la programul de master sus-mentionat in septembrie 2012.

Admiterea la acest program consta intr-un examen scris – un eseu (2 ore timp la dispozitie pentru redactarea lui), urmat de un interviu. E important de precizat ca in cele 2 etape ale admiterii iti vor fi evaluate capabilitati generale care te califica pentru programul de masterat recunoscut international, mai exact – anumite disponibilitati cognitive necesare pentru a dobandi competentele specifice din cadrul programului de master. Precizam ca fiind vorba de un program international, e imperativa cunoasterea la nivel avansat a limbii engleze.

Daca ai fost admis in program, trebuie sa stii ca pentru a obtine certificarea CAM trebuie sa parcurgi 3 module. Unul dintre ele va fi subventionat de stat, dar pentru celelalte doua vei achita in jur de 800 de lire sterline (in total).

Programul este subventionat de la bugetul de stat, deci nu sunt alocate locuri cu taxa pentru masterul de marketing digital, insa, pentru a obtine certificarea internationala trebuie sa achiti in total in cei 2 ani de program intre minimum 1.000 de lire sterline si maximum 3.000 de lire sterline. De unde vine diferenta intre 800 de lire (cele 2 module) si 1.000-3.000 de lire? Diferenta consta in cheltuielile pe care le implica deplasarea/stagiile de pregatire in Marea Britanie, si alte taxe pe care le solicita CIM.

30 de locuri vor fi subventionate de stat pentru acest program. La finalul celor 2 ani de studiu vei obtine o diploma CAM in marketing digital si o diploma de masterat in publicitate de la Universitatea Bucuresti.

In ceea ce priveste exclusiv obtinerea diplomei CAM, vei trece printr-o serie de examene, sustinute online, pe platforma CAM, in orice sediu al Consiliului Britanic din tara.

Candidatii pot solicita informatii referitoare la procedurile de examinare ale CIM, taxe si cursuri –  Institutului de Marketing, a carui pagina oficiala o puteti accesa aici.

Material aparut pe money.ro. 

[pb_builder]

Knowledge sharing is caring.